Records inoblidables d’un amic, {0}raklez

Fa uns dies endreçant papers vaig trobar uns papers impresos amb impressora matricial mig groguencs que em van fer recordar molts bons moments ja passats. La paperassa contenia codis, llistes de servidors, adreçes IP, i els nicknames d’alguns amics que vaig fer durant l’etapa d’introducció d’internet en aquest país. Especialment em va cridar l’atenció un nickname dels que hi havia llistats, {0}raklez, un bon amic virtual d’aquelles interminables nits d’exploració per el cyber-espai.

Segons el que em va explicar, es pot dir que va créixer amb el sorollet del mòdem establint connexió ressonant al seu voltant com si d’un rellotge de cucut es tractés. Internet en aquest país es trobava a les basseroles, els grups de hackers estaven mig camí entre les BBS’s ( sistemes precursors d’internet per comunicacions, fòrums, missatgeria, i mil coses més ) i la internet que començava a menjar-se el terreny d’aquestes últimes. Tant les connexions a les BBS’s com a internet es realitzaven amb connexions manuals sota demanda mitjançant mòdem i la corresponent línia telefònica. En aquell temps lo més temut era el rebut de Telefonica a la bústia de casa, es somiava amb una tarifa plana de connexió per dades. Per sort hi havia procediments per alleugerir aquest petit problema, disposàvem de dialers per trucar a tot un seguit de números 900 de trucada gratuïta, propietat majorment de companyies multinacionals, que prèviament havien estat hackejats per connectar-nos a internet “per la cara”. Habitualment l’únic problema era que la línia de casa quedava casi permanentment connectada impedint rebre i realitzar trucades mentre estava establerta la connexió, freqüentment eren un bon grapat d’hores al dia.

Jo el vaig conèixer a un canal de hacking de l’IRC, concretament al #hacking de Efnet. En el canal hi havia gent de tots els països on s’havia introduït ja internet.  En aquell racó d’internet compartíem i competíem per conèixer les tècniques de hacking més avantguardistes. No vaig trigar gaire en saber que era català, en el seu “sign off message” ( missatge d’acomiadament predefinit del client de chat )  habitualment es podia llegir alguna ocurrència graciosa normalment en català. No era gaire habitual al canal llegir res en castellà i ni molt menys en català, i cridava l’atenció.

Vam establir una molt bona cyber-amistat, era molt engrescador poder parlar en la nostra llengua dels últims articles dels ezines dels grups líders de l’escena hacker internacional. Mai vaig conèixer ningú amb tantes ganes d’aprendre, era capaç d’incorporar les últimes tècniques per comprometre la seguretat dels sistemes, i inclús les optimitzava per que fossin més eficients.

Li haig d’agrair moltes coses, ja que gràcies a ell vaig aprendre infinitat de coses que crec que no hagués pogut assolir sense el seu ajut. Moltes d’aquestes coses en la seva essència encara em són molt útils avui en dia. Però més que els coneixements tècnics, amb ell vaig aprendre el gust per compartir coneixements, l’aplicació d’una refinada netiqueta que sembla que ja és història a l’internet d’avui en dia, la paciència infinita amb els que començaven, i moltes altres coses que mai hagués dit que hauria d’aprendre a partir d’algú que ni coneixia en persona.

De les darreres vegades que vam parlar em va explicar que havia creat un script de mIRC anomenat “P0W3Rmassacr3”, una eina infalible per defensar el canal IRC que havia creat per xatejar amb els companys del seu institut.  En aquells temps eren habituals els atacs o “takeovers” per pendre possessió dels canals al IRC, normalment perpetrats per lo que ara anomenem “trolls” i que no tenien més raó de ser que fer la guitza dins la xarxa.

Personalment vaig anar abandonant la hacker scene  i mai més vaig saber res més de tota aquella gent amb la que vam disfrutar plegats durant aquells temps. Mai vaig poder acomiadar-me com m’hagués agradat, especialment de l’{0}raklez, només espero que algun dia pugui tenir la oportunitat de fer-ho amb una forta abraçada.

Bé, m’ha fet gràcia escriure això i recordar amb afecte tot el que us he explicat, aquest post el deixo a mode de missatge dins d’una ampolla llençat al mar.

.

.

.

.

sssssssssshhhhhhhhhhhhh……….

.

.

.

.

.

.

Un comentario el “Records inoblidables d’un amic, {0}raklez

  1. a_older_hacker dice:

    Jo també el vaig conèixer. En aquells temps crec que també tenia altres nicks, un era DaBlakSan o DaBlakSun em sembla recordar. En una captura de pantalla que faig fer fa anys, es dona a entendre que es va exiliar per alguna raó i va deixar molt tristos als seus amics. Desitjo que li vagi molt bé on sigui, potser ara, com a bon hacker, segur que és el cap de Seguretat Informàtica d’algun lloc o tal vegada doni classes, doncs li agradava molt compartir el que sabia, ajudant a tothom que ho necessitava, segons es desprenia de les seves intervencions al chat. Alcem la copa per ell i per tots els HACKERS del CIBERESPAI!!! Salut company!!!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s